Ajax bereikt met speels gemak bekerfinale in Abe Lenstra stadion

0
Ajax bereikt met speels gemak bekerfinale in Abe Lenstra stadion

Ajax heeft een simpele overwinning geboekt in de halve finale van de KNVB Beker. In het Abe Lenstra stadion werden SC Heerenveen met 0-3 verslagen.

Vanaf de eerste minuut waren de Amsterdammers eigenlijk de bovenliggende partij op de slechte grasmat in Friesland. Na negen minuten was de eerste kans ook voor de uitploeg, maar Sébastien Haller wist een subtiel balletje van Dusan Tadic niet op doel te krijgen. Tien minuten later kon de ploeg van Erik ten Hag wel juichen via een kopbal van Davy Klaassen. Vlak voor rust leek de middenvelder de score te verdubbelen, maar Tadic maakte daarvoor hands.

Siem de Jong was met een schot nog het dichtst bij een treffer voor Heerenveen in de eerste helft, maar zijn bal belandde op het dak van het doel. Het betekende dat de ploegen met een minimaal verschil de kleedkamers opzochten en de Friezen dus nog hoop hadden op een goed resultaat. In de tweede helft veranderde het spelbeeld echter niet. De Amsterdammers waren de betere ploeg aan de bal en creëerde ook de grootste kansen.

Na iets meer dan een uur spelen kreeg de uitploeg een strafschop nadat Bochniewicz Kudus vloerde. Tadic benutte het buitenkansje overtuigend, maar kort daarna was het toch even schrikken voor Maarten Stekelenburg. Mitchell van Bergen kwam oog in oog te staan met de doelman, maar de aanvaller miste de scherpte. In de 77e minuut maakte David Neres aan de overgebleven illusies een einde door de derde treffer binnen te werken.

Zo heeft Ajax de finale bereikt, maar is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn in Amsterdam. Daley Blind en Klaassen verlieten het veld namelijk met lichte klachten. Hoe erg dat is, moet nog blijken.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›