''In Rome zijn ze blij met Ajax, het raakt de romantiek aan''

0
''In Rome zijn ze blij met Ajax, het raakt de romantiek aan''

David Endt verwacht dat Ajax kansen heeft tegen AS Roma. De voormalig teammanager vindt de Amsterdammers niet onderdoen voor de Romeinen.

''Aan de ene kant heb je een tegenstander van naam, dat trekt aan. Dat geeft motivatie, maakt je sterk. Aan de andere kant is dit een team dat weliswaar in de Serie A speelt, maar wel klopbaar is. Sinds ik weet van de loting kijk ik naar Roma, hoe ze spelen en wat ze doen. In het algemeen zie ik dat de ploeg nogal instabiel is. Het is geen team dat onverslaanbaar is'', stelt Endt in gesprek met Voetbalzone.

''In Rome zijn ze altijd blij met Ajax, omdat Ajax staat voor een bepaalde manier van voetbal. Het raakt ook de romantiek aan: de traditie, het verleden, de historie, alles komt erbij. Dat maakt Ajax voor alle Italiaanse clubs, want Ajax heeft echt hoog aanzien in Italië, iets heel bijzonders'', aldus Endt, die de tegenstander al goed bestudeerd heeft.

''Voorin heb je Edin Dzeko, die aardig speelt. Je hebt Jordan Veretout, die op het middenveld de lijnen probeert uit te zetten. Maar het is niet super. Het kan van kleinigheden afhankelijk zijn, maar Ajax hoeft zeker niet te vrezen'', besluit Endt vol vertrouwen.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 22 April 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›