Lof voor Martinez: ''Niet meer weg te denken uit dit Ajax''

0
Lof voor Martinez: ''Niet meer weg te denken uit dit Ajax''

Lisandro Martinez was zondag de uitblinker bij de wedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk, vindt Ronald de Boer. Volgens de analist deed de Argentijnse verdediger vrijwel alles goed.

"Martínez was in mijn ogen echt heel goed. Hij heeft duelkracht en de bereidheid om iedere wedstrijd honderd procent te geven. Hij won ook het meeste aantal duels”, zegt De Boer bij Dit was het Weekend.

"Het grappige is: in de laatste 16 wedstrijden had Martínez een basisplaats en daarvan speelde hij 15 keer 90 minuten. In de 26 wedstrijden daarvoor had hij maar 7 basisplekken. Je kunt hem nu niet meer wegdenken uit dit Ajax", vervolgt de analist. "Als je zijn rust aan de bal ook ziet… Het is niet alleen dat hij als een latino kan vechten en schoffelen, maar hij kan ook gewoon goed voetballen."

De Boer is ook zijn sprong- en kopkracht van groot belang voor Ajax. "Hij is maar 1 meter 78, best klein voor een centrale verdediger, maar kan geweldig koppen. Aan de bal raakt hij nooit in paniek. Voor mij is hij wel de man of the match, vanwege het voetbal dat hij negentig minuten liet zien tegen RKC."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›