Ajacieden in Elftal van de Week: ''Dan lever je dertig procent in''

0
Ajacieden in Elftal van de Week: ''Dan lever je dertig procent in''

Ajax won nipt van RKC Waalwijk, maar toch hebben twee spelers het Elftal van de Week gehaald. Kevin Hofland koos voor Dusan Tadic en Lisandro Martínez.

''Martínez is een verdediger waar Ajax op kan bouwen. Zo'n 'tussendoortje' tegen RKC wordt nog wel eens onderschat. Dat kan ik uit eigen ervaring zeggen. Juist dan heb je spelers nodig die honderd procent gefocust zijn. Dat was bij Martínez het geval. Hij deed geen gekke dingen, had rust aan de bal en was agressief in de duels'', vertelt de oud-voetballer in gesprek met De Telegraaf.

''Dusan Tadic voetbalde niet heel opvallend dit weekend, maar ik houd enorm van zijn stijl. Hij maakt de verwachtingen echt waar. Tadic gaf een puntgave assist bij de treffer van Haller en neemt zijn ploeg bovenal op sleeptouw'', vertelt Hofland lovend. ''Haal hem eruit en je levert dertig procent in. Met zijn uitstraling en manier van voetballen haalt hij altijd een voldoende.''

Elftal van de Week De Telegraaf: Mulder (SC Heerenveen); Bakari (RKC Waalwijk), Pröpper (Heracles Almelo), Martinez (Ajax), Malacia (Feyenoord); Maher (FC Utrecht), Vloet (Heracles Almelo), Boscagli (PSV); Tadic (Ajax), Gakpo (PSV), Menig (FC Twente).

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›