Ten Hag trots op Ajax: ''De titel van de ontwikkeling''

0
Ten Hag trots op Ajax: ''De titel van de ontwikkeling''

Erik ten Hag is trots dat hij voor de tweede keer de dubbel heeft gewonnen met Ajax. Na de zege op FC Emmen is Ajax officieel voor de 35ste keer kampioen van Nederland.

"Het was de titel van de ontwikkeling. Wij hebben hier kapitaal ontwikkeld. Daar gaat altijd sportieve ontwikkeling aan vooraf. We hebben vanuit spelprincipes een team en spelers ontwikkeld. Spelers die economische waarde hebben gecreëerd, waardoor wij vooruit zijn gekomen. Wij hebben dat ververst, veel te snel naar mijn idee. Er staat op dit moment weer een heel aantrekkelijk elftal waar rek in zit", begint Ten Hag bij de NOS.

Ten Hag heeft altijd vertrouwen gehad in een goede afloop. "We moesten er uiteraard voor knokken. We kwamen heel erg goed uit de winter. In Super Januari kregen we alle toppers op een rij, waarbij wij zwaar in het nadeel waren in de competitieopzet. We hadden elke keer een dag minder dan de tegenstanders. Je moet het eerlijk verdelen."

"Wij zijn nogal gretig en dat zijn onze spelers ook", vervolgt Ten Hag. "Daar selecteren wij ze op en iedere dag stellen we die eis aan onze spelers. Dat leveren ze ook op het veld. Op momenten dat het moeilijk gaat, staan ze op en knokken ze zich er weer bovenuit. Maar ik denk dat er lucht naar boven in zit."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›