Lof voor Ajax-viertal: ''Zij zijn de rode draad geweest dit seizoen''

0
Lof voor Ajax-viertal: ''Zij zijn de rode draad geweest dit seizoen''

Ajax heeft dit seizoen veel, verschillende uitblinkers gehad. De Amsterdammers haalde buitenlandse toppers naar Nederland, maar gaven ook spelers uit eigen jeugd de kans om door te breken.

"Ik vind het moeilijk om er eentje uit te pikken, want het zijn er meerdere. Dat is ook de kracht van Ajax dit seizoen", aldus Hedwiger Maduro over dé uitblinker bij Ajax dit seizoen. "Blind is de strateeg van de ploeg, Tadic de leider, Klaassen de strijder en Gravenberch het talent. Hij heeft dit jaar enorme stappen gemaakt."

"Die vier zijn voor mij de rode draad geweest dit seizoen", geeft de voormalig Ajacied aan bij Ajax Showtime. "Daaromheen hebben Martínez en Álvarez verrast en Tagliafico scoort ook altijd een voldoende. Je vergeet hem bijna, maar hij is ook een zekerheidje."

Lisandro Martínez speelde voor de winterstop niet veel, maar werd daarna heel belangrijk. "Hij is van enorme waarde voor de ploeg, hetzelfde geldt voor Álvarez", reageert de analist. "Je speelt zo veel wedstrijden dat je eigenlijk móést rouleren. Je hebt je kern, maar van rouleren ben ik een voorstander."

"Martínez en Álvarez hebben het gewoon heel goed gedaan, ook aan de bal", besluit Maduro. "Natuurlijk kan Álvarez daar nog een stapje in zetten, maar hij is verreweg de beste balafpakker van Ajax. Dat is zijn hoofdtaak en dat heeft hij heel goed gedaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›