''Als zij wél mee zouden doen, vind ik Ajax qua selectie al sterker''

0
''Als zij wél mee zouden doen, vind ik Ajax qua selectie al sterker''

Een week na het veilig stellen van de landstitel, staat de Klassieker voor Ajax op het programma. Hedwiges Maduro verwacht dat Feyenoord de strijd aan zal gaan, maar wel dat Ajax de betere ploeg zal zijn.

"Ajax is al kampioen, maar je moet nu wedstrijden blijven winnen met jouw identiteit: aanvallend voetbal. Het is een hele opgave, maar voor deze wedstrijd hoef je je niet te motiveren", begint Maduro bij Ajax Showtime. "Ik verwacht van Ajax’ kant een vurige wedstrijd. Ze zullen willen laten zien hoe goed ze zijn. Ik denk niet dat ze gas terug gaan nemen."

"Ze (Feyenoord, red.) missen Berghuis en Toornstra en Linssen raakte tegen ADO Den Haag geblesseerd. Als die drie al niet meedoen, dan is dat een hele hap uit hun kwaliteiten", zegt de oud-Ajacied. "Als zij wél mee zouden doen, vind ik Ajax qua selectie al sterker. Als zij ook nog wegvallen, wordt het heel moeilijk voor Feyenoord. Maar ze hebben er van Advocaat best wel van langs gekregen in het openbaar, dus ik denk wel dat ze de strijd aangaan."

"Op de ranglijst heeft Ajax in de afgelopen jaren niet echt rekening hoeven houden met Feyenoord, helaas", geeft de analist aan. "Als je kijkt naar hoe groot het puntenverschil nu ook is, dat vind ik zonde. Feyenoord is een grote club en hoort er altijd bij te zijn. Dat maakt die wedstrijden al helemaal speciaal. Maar als je nu kijkt naar het geldverschil en de selecties, dan is het gat al supergroot."

"Feyenoord is nu meer een rivaal dan een concurrent. Als je realistisch naar de stand kijkt, kun je niet spreken van een concurrent", aldus Maduro. "Het is zonde, maar ik hoop dat het weer omhoog zal gaan. Het is ook beter voor het Nederlandse voetbal als je weerstand voelt en beter kunt worden van elkaar. Het bevordert de ontwikkeling van de spelers zelf."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›