Álvarez verliest finale Nations League na verlenging van Dest

Mexico heeft de finale van de Nations League verloren van de Verenigde Staten. Na het spelen van verlenging verloren Edson Álvarez en zijn teamgenoten met 2-3.

Álvarez begon aan de aftrap en zag zijn ploeg goed starten. In de tweede minuut was het namelijk al raak via voormalig FC Twente-aanvaller Jesus Corona. De tweede treffer van Mexico kwam niet veel later, maar de kopgoal van Hector Moreno ging niet door wegens buitenspel. Dat was extra zuur voor de Mexicanen, omdat snel daarna de Verenigde Staten op gelijke hoogte kwamen.

Borussia Dortmund-speler Giovanni Reyna wist via de rebound te scoren. In de slotfase van de tweede helft wisten beide landen nog eens te scoren. Voormalig Ajax-transfertarget Diego Lainez dacht de wedstrijd te beslissen voor de Mexicanen, maar Weston McKennie zorgde nog voor de gelijkmaker. Daardoor moest een verlenging uitwijzen wie er met de prijs vandoor ging.

Christian Pulisic benutte een strafschop aan het einde van de verlenging. Mexico kon nog terugkomen: na een handsbal van McKennie kreeg ook de ploeg van Álvarez een penalty, maar die werd gemist door oud-PSV'er Andres Guardado. Dat betekende dat Álverez met lege handen achterbleef en oud-Ajacied Sergiño Dest wel mocht juichen.