Van de Kerkhof hoopt op Gravenberch bij Oranje: ''Of De Jong''

0
Van de Kerkhof hoopt op Gravenberch bij Oranje: ''Of De Jong''

Marten de Roon krijgt bij het Nederlands elftal vaak een basisplaats, maar de meeste voetbalkenners roepen steeds vaker om Ryan Gravenberch. Ook Willy van de Kerkhof.

''In een 5-3-2 systeem zou ik tegen deze tegenstanders kiezen voor een voetballende middenvelder voor de verdediging. Oranje zal in deze wedstrijden het initiatief krijgen en dan moet je daar iemand hebben die het team voetballend kan helpen. Ik zou daarom veel liever Frenkie de Jong of Ryan Gravenberch zien op die plek. In wedstrijden tegen sterkere tegenstanders zou je wel weer voor een type als De Roon voor de verdediging kunnen kiezen.''

De oud-voetballer werd zelf de stofzuiger genoemd, maar dat vindt hij De Roon nog niet. ''Ik zie 'stofzuiger' als een eretitel en die moet je wel eerst verdienen. Een echte stofzuiger is een speler die de trainer samen met de keeper als eerste op het opstellingenformulier zet. Die het hele team beter laat functioneren en onmisbaar is, zoals N’Golo Kanté bij Frankrijk. Die status heeft De Roon nog helemaal niet bij Oranje'', besluit hij in De Telegraaf.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›