Keepersstrijd bij Ajax: ''Pasveer lijkt alleen maar beter te worden''

0
Keepersstrijd bij Ajax: ''Pasveer lijkt alleen maar beter te worden''

Maarten Stekelenburg heeft een streepje voor in de keepersstrijd bij Ajax, maar dat geeft dit seizoen geen garanties. Frans Hoek verwacht dat Remko Pasveer de druk er vol op zal houden.

"Het gaat een heel interessante strijd worden. Maarten heeft weliswaar een kleine voorsprong, omdat hij het afgelopen seizoen naar behoren heeft gedaan als vervanger van Andre Onana. Maar het is echt niet zomaar gezegd dat hij de nummer 1 is. Remko is als keeper allround, kan terugkijken op een uitstekend jaar bij Vitesse en is een echte leider. Hij heeft de potentie om eerste keeper te worden bij Ajax. Dat geloof ik echt", aldus de voormalig keeperstrainer.

Ajax heeft nu met Stekelenburg en Pasveer twee oude doelmannen onder contract staan. "In de ideale situatie leidt de opleidingsclub Ajax nieuwe keepers natuurlijk zelf op. Aan de andere kant moet je ook niet te veel de nadruk leggen op de leeftijd van keepers. Remko is hartstikke fit en lijkt zelfs alleen nog maar beter te worden. En vergeet niet dat Ajax met Jay Gorter ook nog een jonge en getalenteerde doelman heeft."

Hij kwam over van Go Ahead Eagles en lijkt zich te moeten richten op de beloftenploeg. De strijd bij het eerste gaat tussen de routiniers. "Ik ben oprecht benieuwd wie er straks gaat spelen, Maarten of Remko. Zo van buitenaf bezien ligt de strijd echt helemaal open", besluit Hoek in het Algemeen Dagblad.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›