Kudus is helemaal terug bij Ajax: ''Voelt ook als een nieuwe start''

0
Kudus is helemaal terug bij Ajax: ''Voelt ook als een nieuwe start''

Mohammed Kudus is begonnen aan zijn tweede seizoen bij Ajax. Na een ijzersterke start in zijn beginperiode bij Ajax stond hij maandenlang aan de kant vanwege een zware blessure.

"De voorbereiding tot nu toe verloopt heel goed, maar ik had ook niet anders verwacht. In de laatste maanden van vorig seizoen heb ik me ook goed gevoeld en ben ik steeds sterker geworden. Ik denk in het veld totaal niet meer aan mijn blessure, alles gebeurt weer op een natuurlijke manier. Dat voelt heerlijk, ik ben helemaal vrij in mijn hoofd", begint Kudus bij Voetbal International.

"Het voelt nu ook als een nieuwe start. Afgelopen seizoen ben ik mentaal getest en dat heeft zo moeten zijn. Het klinkt misschien gek want een voetballer moet voetballen, maar de blessure was goed voor mijn ontwikkeling", vervolgt Kudus. "Als sportman en als mens. Ik was nog nooit in mijn leven geblesseerd geweest. Alles was vanzelfsprekend. Als ik een bal zag, kon ik erachteraan rennen, mezelf uitleven, zonder dat ik ergens pijn voelde."

Kudus ging door een moeilijke periode heen. "Moest ik binnen blijven, lag ik in het ziekenhuis voor een operatie, zat ik in het krachthonk te werken terwijl mijn ploeggenoten buiten aan het trainen waren, of nam ik plaats op de tribune of moest voor de televisie kijken naar een wedstrijd van Ajax. Daar had ík moeten staan, dacht ik natuurlijk vaak, maar het heeft zo moeten zijn."

"Ik ben niet alleen fysiek, maar ook mentaal op de proef gesteld. Of ik geslaagd ben voor de test? Ja, dat gevoel heb ik zeker. Het afgelopen seizoen was geen verloren jaar voor mij, zeker niet. Ik ben mentaal ijzersterk", besluit de Ghanees.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›