Berghuis moet wennen aan Ajax-spel: ''Dat maakt het makkelijker''

0
Berghuis moet wennen aan Ajax-spel: ''Dat maakt het makkelijker''

Steven Berghuis deed op zaterdag een uurtje mee in het oefenduel van Ajax met het Duitse RB Leipzig. De aanvaller heeft duidelijk nog even de tijd nodig om zijn ritme weer te vinden.

In mei speelde de aanvaller voor het laatst negentig minuten. Dat was in de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht in de play-offs. "Dan is een uur nu een goed begin, denk ik. Van eerdere transfers weet ik: je moet even je weg vinden en elkaars kwaliteiten leren kennen. Er worden hier ook andere dingen gevraagd op mijn positie. Dat is een proces dat ik aanga en daarin wil ik zo snel mogelijk dingen oppikken", aldus de aanvaller.

Feyenoord speelde onder Dick Advocaat verdedigend. Dat is in Amsterdam wel anders, stelt Berghuis na het 1-1 gelijkspel tegen de Duitse club. "Hier wordt bijvoorbeeld meer druk gezet. Verder is de samenwerking met de andere spelers, zoals Nous achter mij en Haller in de spits, heel belangrijk. Dat moet groeien", aldus de aanvaller, die Jurriën Timber, Ryan Gravenberch, Daley Blind en Maarten Stekelenburg al meemaakte op het Europees kampioenschap.

"Dat je ze kent, maakt het wat makkelijker. Ik heb ook tegen veel jongens gespeeld. Dus je kent elkaar al wel, maar om echt helemaal jezelf te zijn, heb je altijd even nodig", besluit de buitenspeler. Hij maakte deze zomer voor circa 5,5 miljoen euro de pikante overstap van De Kuip naar de Johan Cruijff ArenA.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›