PSV kent uitstekende generale repetitie voor Johan Cruijff Schaal

0
PSV kent uitstekende generale repetitie voor Johan Cruijff Schaal

PSV zal met vertrouwen aantreden tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In de voorronde van de Champions League werd FC Midtjylland met 3-0 verslagen.

Gesterkt door de 23.500 supporters in het Philips Stadion viel PSV voortdurend aan tegen de Deense ploeg. De fans moesten achttien minuten wachten op de eerste treffer van de wedstrijd. Madueke liet het stadion ontploffen door met een geweldige pegel de doelman te verschalken. Het was het startsein van een geweldige fase. Snel volgden namelijk ook de tweede en de derde goal.

Mario Götze tekende in minuut 28 voor de tweede treffer. Hij nam de bal uitstekend mee en had bij het schot mazzel dat de bal van richting werd veranderd door een Deense verdediger. Drie minuten later was Cody Gakpo de gevierde man na een geweldige aanval over meerdere schijven. Madueke gaf de bal laag voor, waarna Eran Zahavi de bal met zijn hak kon verlengen. Met dat cadeautje wist de international van Oranje wel raad.

Het was meteen de laatste treffer van de wedstrijd, maar niet omdat de Eindhovenaren het rustiger aan gingen doen. De ploeg van Roger Schmidt bleef zoeken naar meer doelpunten, maar het ontbrak te vaak aan een goede laatste pass, focus voor de goal of domweg geluk. Daar zal niemand echter om malen na het laatste fluitsignaal: met vertrouwen kan de ploeg op bezoek bij landskampioen Ajax.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›