Van Gaal lovend over jeugdopleiding Ajax: ''Do you think PSV ook?''

0
Van Gaal lovend over jeugdopleiding Ajax: ''Do you think PSV ook?''

Louis van Gaal was voor één wedstrijd de trainer van Telstar door een actie van het goede doel. Dat nieuws viel ook in het buitenland op. Meerdere journalisten besloten naar Velzen-Zuid af te reizen, waarbij de bondscoach de lachers weer op zijn hand kreeg met zijn Engelse uitspraak.

"Ik denk dat de opleiding van voetballers altijd heel belangrijk is. De visie van de club is ook belangrijk. Hoe wil je je jongste spelers opleiden? In Engeland is het wat simpeler, omdat ze genoeg geld hebben. Deze club heeft het geld niet om een fantastische jeugdopleiding op te zetten", doelt hij op de Keuken Kampioen Divisionist. "Dat is een groot probleem. Maar in Engeland heeft iedere club zijn eigen jeugdopleiding."

Van Gaal wijst naar AZ en Ajax, die volgens hem een goede jeugdopleiding hebben. Daarna richt hij zich tot zijn assistent Andries Jonker: "Do you think more? Do you think PSV ook?", aldus de huidige bondscoach. "Ze doen het de laatste paar jaar best goed. Gakpo...", besluit de rechterhand van de trainer, die normaliter zelf als eindverantwoordelijke voor de groep staat.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›