Ten Hag trots: ''Nieuwe generatie toptalenten heeft zich aangediend''

0
Ten Hag trots: ''Nieuwe generatie toptalenten heeft zich aangediend''

De jeugdopleiding van Ajax draait de laatste jaren op volle toeren. Ook dit seizoen staan er weer tal van eigen jeugdspelers in de basis bij de Amsterdammers en dit maakt trainer Erik ten Hag trots.

"Met Jurriën Timber, Devyne Rensch en Ryan Gravenberch heeft de volgende generatie toptalenten zich aangediend bij de hoofdmacht. Bij Ajax hebben we een van de beste jeugdopleidingen in de wereld", begint Ten Hag bij BILD. "Maar je kan geen successen vieren met alleen jonge spelers. In mijn eerste half jaar hier merkte ik dat het team te jong was, dus hebben we de selectie versterkt met ervaren spelers als Dusan Tadic, Daley Blind en Davy Klaassen."

Ten Hag is het dan ook niet eens met de stelling dat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong niet aan het slagen zijn bij hun clubs. "De stap naar een absolute topclub is nooit makkelijk, al helemaal niet voor jonge spelers. Bij je eigen club ken je de structuur, de filosofie en kan je jezelf volledig concentreren op je prestatie. Als je van club verandert, krijg je te maken met een compleet nieuwe omgeving. Desondanks zijn De Jong en De Ligt basisspelers en hebben ze al titels gewonnen bij Barça en Juve."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›