VIDEO | Openingstreffer van Ajax primeur in Champions League

Het openingsdoelpunt van Ajax in het Champions League-treffen met Borussia Dortmund heeft gezorgd voor een primeur: nooit eerder werd het eerste doelpunt van de Amsterdammers gemaakt door een eigen goal.

Marco Reus had de vervelende eer. Hij versloeg zijn eigen doelman na een vrije trap van Dusan Tadic in de elfde minuut. In uitwedstrijden werden de Amsterdammers wel al drie keer geholpen door de tegenstander bij het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Overigens was Reus niet per se nodig om de doelman te verschalken: Daley Blind kreeg het ook al voor elkaar in de eerste helft. Na een ingooi kwam de bal bij hem terecht en daar wist de vleugelverdediger wel raad mee. Via de paal moest keeper Gregor Kobel voor de tweede keer vissen in de Johan Cruijff ArenA.

GOAL AJAX!

Dusan Tadic neemt de vrije trap en Marco Reus schampt de bal, waardoor Gregor Kobel kansloos is. De Arena gaat helemaal los! #UCL #AJABVB pic.twitter.com/FAp7Zs9Jzc

— VTBL ? (@vtbl) October 19, 2021

DALEY BLIND!

Wat een eerste half uur in Amsterdam. Blind haalt heerlijk uit en maakt er 2-0 van. Waar gaat dit eindigen!? #UCL #AJABVB pic.twitter.com/1hxM2tdTwB