Haller: ''Niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben''

0
Haller: ''Niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben''

Sébastien Haller is uitstekend begonnen aan het seizoen. Vooral in de Champions League maakt de aanvaller veel indruk. Zijn prestaties leveren hem een plekje op in een illuster rijtje. Hij is de eerste Ajacied sinds Jari Litmanen die een hattrick maakt in het Miljoenenbal.

Tegen Sporting Portugal was hij maar liefst vier keer trefzeker. Alleen Søren Lerby deed het ooit beter: hij scoorde in 1979 vijf keer tegen Omonia Nicosia. "Die namen. Het is prachtig om daartussen te staan. Dat maakt me heel trots", aldus de aanvaller, die in zijn eerste drie CL-wedstrijden zes keer scoorde. Tot dusver lukte dat verder alleen Dortmund-aanvaller Erling Haaland.

"Haaland was negentien toen hij dat deed. Ik ben 27. Dat is een groot verschil en een groot voordeel. Je moet altijd de context zien", vertelt Haller nuchter in Het Parool. "Ik ben voor en na een wedstrijd dezelfde man en dezelfde voetballer. Vier gemiste kansen of vier doelpunten brengen daar geen verandering in. Ik moet niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben, want dat ben ik niet. Bij lange na niet zelfs."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›