Waterreus: ''Ajax was in augustus voetballend de betere ploeg''

0
Waterreus: ''Ajax was in augustus voetballend de betere ploeg''

Ajax en PSV staan zondagmiddag tegenover elkaar. De Amsterdammers lijken in de huidige vorm de favoriet te zijn, maar Ronald Waterreus ziet ook kansen voor de bezoekers.

"Het schiet tegenwoordig echt alle kanten op hè. Na een magistrale wedstrijd van Ajax tegen Borussia Dortmund hoor je nu: hoe moet PSV in hemelsnaam de klus gaan klaren in Amsterdam? Volgens mij was er nog een goed voorbeeld in augustus, toen PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal won van Ajax", vertelt de oud-doelman in gesprek met Trouw.

"Natuurlijk lagen de verhoudingen toen iets anders dan nu, maar wat PSV uit die wedstrijd moet meenemen, is het gevoel dat Ajax te kloppen is. Dat je weet dat het kan. Alleen, wat ze niet graag horen in Eindhoven: Ajax was in augustus voetballend de betere ploeg. Daar zit ’m de crux. FC Twente, FC Utrecht en – wat langer geleden – Getafe hebben het goede voorbeeld gegeven: pak ze keihard aan, speel met het mes tussen de tanden en laat het maar zien."

Volgens Waterreus speelt niet alleen de driepunter een rol in deze topper. Hij stelt dat het psychologisch een belangrijk duel is tussen de nummer één en twee. "Als Ajax met eenzelfde overmacht als tegen Dortmund wint, dan doet dat iets in de hoofden van de PSV'ers. PSV zit ontegenzeggelijk dichter bij Ajax dan vorig seizoen, maar als Ajax eenzelfde prestatie levert als tegen Dortmund, dan kan het verschil ineens weer mijlenver lijken."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›