''Je weet al dat Antony en Tadic dubbele dekking zullen krijgen''

0
''Je weet al dat Antony en Tadic dubbele dekking zullen krijgen''

Aad de Mos kijkt zondagmiddag met veel belangstelling naar de wedstrijd tussen Ajax en PSV. De Amsterdammers zijn vol vertrouwen na de 4-0 zege op Borussia Dortmund, terwijl de Eindhovenaren met 1-2 verloren van AS Monaco.

"PSV zal beter voor de dag moeten komen dan Borussia Dortmund, dat voetbal uit de jaren zestig speelde. Ze hadden een groot speelveld en gaven veel lange ballen op Haaland. Daarmee speel je Ajax in de kaart. Zij kunnen goed positiespel spelen. Voor zondag kun je de twee speelstijlen nu al uittekenen: Ajax zal dominant voetbal willen spelen, PSV zal loeren op een snelle uitbraak. De restverdediging van Ajax zal goed moeten zijn", aldus De Mos.

"Je weet nu al dat de buitenspelers van Ajax, Antony en Tadic, dubbele dekking zullen krijgen. Dan komt het aan op hun handelingssnelheid. Aan de andere kant zal Max niet dertig keer opkomen, zoals hij deed tegen PEC Zwolle, maar dit keer ook zijn verdedigende taken goed moeten uitvoeren", vervolgt de analist, die stelt dat de clubs 'nog steeds dicht bij elkaar liggen' voor het kampioenschap.

"PSV wint zijn moeilijke wedstrijden, net als Ajax – behalve dan tegen FC Twente en FC Utrecht. Een vechtwedstrijd, zoals Getafe ervan maakte tegen Ajax? Nee, dat zie ik niet gebeuren. PSV heeft daar de spelers niet voor. Ook past het niet zo bij de filosofie van de club", besluit De Mos in gesprek met Trouw.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›