Klaassen: ''Bij andere clubs mag je kampioen worden, hier moet het''

0
Klaassen: ''Bij andere clubs mag je kampioen worden, hier moet het''

Davy Klaassen neemt het met Ajax zondagmiddag op tegen PSV. De middenvelder weet dat de druk hoog is. De Amsterdammers kunnen een gaatje slaan van vier punten, de Eindhovenaren kunnen koploper worden bij een zege.

"Mensen denken vaak: ach, zij hebben de beste spelers, dat gaat allemaal vanzelf, maar zo is het niet. Je kunt wedstrijden winnen op individuele klasse, maar niet het hele seizoen domineren op die klasse. Ons team is echt het sterke punt. Dat we compact zijn, dat we van elkaar weten wat we doen, met en zonder bal", vertelt de middenvelder in gesprek met De Volkskrant.

Zondag wacht dus de kraker. "PSV is veel beter dan vorig seizoen, veel stabieler", stelt Klaassen, die vindt dat hij en zijn ploeggenoten moeten winnen. "Bij andere clubs mag je kampioen worden, hier moet het. Zo is het gewoon, en daar houd ik van. Bij Everton en Werder irriteerde het me soms dat we ons die druk niet konden opleggen. Niemand verwachtte een kampioenschap. Elk jaar merk je dat elke ploeg iets extra’s geeft tegen Ajax."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›