Zeven Ajacieden in Elftal van de Week: ''Echt heel erg knap''

0
Zeven Ajacieden in Elftal van de Week: ''Echt heel erg knap''

Ajax was zondagmiddag oppermachtig tegen PSV. De Amsterdammers wonnen met 5-0 van de Eindhovenaren, waardoor het gat tussen de nummer één en twee nu vier punten is. Theo Lucius zag maar liefst zeven spelers van de thuisploeg uitblinken.

Daley Blind was voor de oud-international de beste speler van de speelronde. "Hij heeft zoveel gevoel voor ruimte, het gevoel voor het inspelen van de juiste man en laat het voetbal zo makkelijk lijken. Echt heel erg knap. Ook al zet je druk op hem, dan voetbalt hij zich er onderuit. Hij was veruit de beste in de topper", aldus Lucius, die voor De Telegraaf het Elftal van de Week mocht samenstellen.

Ook Steven Berghuis maakte indruk. "Hij is voor Ajax nu al op cruciale momenten bepalend. Als je jezelf zó manifesteert na een moeilijke beginfase, met veel kritiek en commentaar, de negatieve publiciteit vanwege zijn overstap vanuit Feyenoord: dan heb je echt karakter. Hij is bijna al niet meer weg te denken uit dit Ajax. Niet voor niets houdt hij een fantastische speler als Davy Klaassen zelfs op de bank."

Uiteraard kan ook aanvoerder Dusan Tadic niet ontbreken. Weer was hij belangrijk met een doelpunt en een assist. "Als je hem Ajax bij de hand ziet nemen: hij heeft een omslag gemaakt van negatief naar positief. Hij is megapositief, opbeurend, een echte aanvoerder die de jonge jongens bij de hand neemt."

Opstelling Elftal van de Week: Pasveer; Mazraoui, Timber, Blind, Malacia; Berghuis, Ramselaar, Til; Toornstra, Haller, Tadic.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›