Van der Vaart: ''Dan doe je als trainer iets ongelooflijk goed''

0
Van der Vaart: ''Dan doe je als trainer iets ongelooflijk goed''

Rafael van der Vaart is lovend over Erik ten Hag. De trainer rijgt de successen aaneen bij Ajax. Zondagmiddag walste zijn ploeg met 5-0 over PSV heen.

"Hij is volgens mij de eerste trainer van Ajax over wie dingen gezegd werden als: hij heeft een accentje, hij komt niet zo goed uit zijn woorden. Maar als je ziet hoe Davy Klaassen vandaag en dinsdag inviel, als je dat allemaal tevreden kunt houden, doe je als trainer iets ongelooflijk goed. Iedereen is zo tevreden", vertelt de analist lovend bij Studio Voetbal.

Hij snapt overigens heel goed dat Ten Hag voor Berghuis kiest als aanvallende middenvelder. "Ik heb het altijd gezegd. Ik ga gewoon m'n gelijk halen, daar schaam ik me niet voor. Ik vind Klaassen een geweldige speler, maar als hij niet scoort, heb je vrij weinig aan hem. Nu speelt iemand op 10 die wel de creativiteit heeft. Dan is Ajax echt zó gevaarlijk."

Maar een elftal kan niet alleen bestaan uit creatieve voetballers, erkent Van der Vaart. "Wat ik vooral knap vind, en ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, is dat Ten Hag vasthield aan Álvarez. Die heeft ongelooflijk gespeeld in de laatste twee wedstrijden. Aan de bal is het een normale voetballer, maar hij is zó belangrijk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›