Bordalás beseft: ''Ajax is nog steeds favoriet, zonder twijfel'' Van Basten: ''Die scheidsrechter is echt een koekenbakker'' Deyverson reageert: ''Ze gooiden iets heel hard tegen me aan'' Babel baalt: ''Ik was niet per sé onder de indruk van Getafe'' Ajax verliest in Spanje: ''Dat heeft niets met Getafe te maken''

''Dan besef je dat het onwaarschijnlijk is ooit nog een unieker moment mee te maken''

( 0 reacties)
''Dan besef je dat het onwaarschijnlijk is ooit nog een unieker moment mee te maken''

Rafael van der Vaart staat op het moment onder contract bij FC Midtjylland, maar veel minuten maakt de oud-Ajacied niet meer. De 34-jarige spelmaker moet het doen met invalbeurten en dus lijkt de carrière van Van der Vaart op zijn einde te lopen. Een mooi moment om terug te blikken op het begin van zijn glansrijke carrière. 

De 109-voudig international sprong al op jonge leeftijd in het oog bij scouts van Ajax. "Het moment dat ze me uitnodigden om onderdeel te worden van de jeugdopleiding, is een van de hoogtepunten van mijn carrière", vertelt hij tegenover Four Four Two. "Ik was toen tien jaar en ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik de trainingsspullen van Ajax ontving. Ineens mocht ik mijzelf een Ajax-speler noemen. Vanaf dat moment was het ieder seizoen mijn doel om in de opleiding te blijven en daarna mijn debuut te maken in het eerste elftal."

Het duurde niet lang totdat Van der Vaart overtuigd raakte van zijn eigen kwaliteiten. "Op vrij jonge leeftijd wist ik al dat ik een behoorlijk goede speler was, maar het was onmogelijk om in te schatten hoever ik kon komen. Ik had een goede linker en een ongeëvenaarde visie, maar ik was niet de snelste en mijn rechter was niet geweldig. Dus dat waren de onderdelen waar ik aan moest werken."
 
"Ik maakte op zeventienjarige leeftijd mijn debuut voor Ajax. Het telefoontje waarin ik mijn vader vertelde dat ik geselecteerd was voor het eerste elftal staat op mijn netvlies gebrand. Toen ik eenmaal een vaste plek had veroverd, kwam mijn beste moment in De Klassieker tegen Feyenoord in november 2003. Ik scoorde voorover vallend met een hakbal. Als je zo’n doelpunt maakt, dan besef je dat het onwaarschijnlijk is dat je ooit een nog unieker moment gaat meemaken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›