''Edwin, wat doe je nou in een pak? Dat vond ik grappig om te zien''

0
''Edwin, wat doe je nou in een pak? Dat vond ik grappig om te zien''

Voormalig verdediger Kofi Mensah brak vanuit de jeugdopleiding door en speelde van 1996 tot eind 1999 in het eerste van Ajax. De inmiddels veertigjarige Mensah, die ook nog speelde voor onder meer NAC Breda en ADO Den Haag, kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Ajax. Hij komt ook nog regelmatig in Amsterdam.

"Als ik een wedstrijd wil zien, hoef ik alleen te bellen en liggen er altijd kaarten voor me klaar. Ik vind het altijd leuk om daar gasten als Richard Witschge en Winston Bogarde tegen te komen", laat Mensah weten tegen VICE Sports. "Edwin, wat doe je nou in een pak? vroeg ik toen ik Edwin van der Sar voor het eerst in pak zag lopen. Dat vond ik grappig om te zien. Hij vertelde dat hij directeur was geworden. Dat wist ik wel, maar ik maakte gewoon een dolletje."

Mensah werkte met enkele grote trainers, zoals Louis van Gaal bij Ajax en Henk ten Cate bij NAC. Met Ten Cate had hij niet echt een goede band omdat hij niet speelde, maar Mensah klaagde niet. "Ik ben van huis uit opgegroeid met de les: als ouderen praten, moet je luisteren, of je het er nou mee eens bent of niet. Je mag eigenlijk geen weerwoord hebben. Dus ik heb geen woordenwisseling met Ten Cate gehad. Daar was mijn respect veel te groot voor", aldus Mensah.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 9 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›