Homepage » Historie & oud-spelers » Van der Vaart blikt terug: ''Het was een unieke generatie met jonge Ajax-spelers''

Van der Vaart blikt terug: ''Het was een unieke generatie met jonge Ajax-spelers''

( 0 reacties)
Ziggo Alles-in-1 Voordeelpakket €39,95 p.m.
Van der Vaart blikt terug: ''Het was een unieke generatie met jonge Ajax-spelers''

Rafael van der Vaart heeft bij Ajax TV teruggeblikt op zijn periode in Amsterdam. De middenvelder van FC Midtjylland denkt dat het Ajax van 2001-2003 succes had kunnen boeken in Europa, mits de ploeg bij elkaar was gebleven. 

Ajax kwam in 2003 tot de kwartfinales, waarin AC Milan te sterk was (3-2). "Het was een fantastische mix tussen Ajax-talenten en grote spelers als Chivu, Maxwell, Trabelsi, Zlatan, Mido. Ik vergeet er nog een paar", zegt Van der Vaart. "Het was een unieke generatie met jonge Ajax-spelers. Daar kwam je wel voor naar het stadion."

Van der Vaart heeft wel een idee waarom dat uiteindelijk niet is geslaagd. "Omdat we niet bij elkaar gebleven zijn. Als we hadden gezegd: luister, we gaan het gewoon doen en blijven bij Ajax met z'n allen, dan ben ik ervan overtuigd dat we ook in de Champions League een goede kans had gehad." Een grote reden van het vertrek was de onrust naast het veld. "Dan krijg je ruzies. De welbekende Zlatan-ruzie. Het helpt nooit mee als twee van de betere spelers ruzie krijgen. Dan gaat ieder z'n weg en valt het uiteindelijk uit elkaar."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!