''Op school werd ik uitgescholden voor 'Jood' en moest maar naar Amsterdam''

( 0 reacties)
''Op school werd ik uitgescholden voor 'Jood' en moest maar naar Amsterdam''

Na drie jaar bij de eerste selectie van Ajax te hebben gespeeld, verkaste Anwar El Ghazi naar Lille OSC. Ajax kreeg een transfersom van zo'n 8 miljoen euro voor de buitenspeler. Toch lag dat niet altijd in de lijn der verwachtingen.

El Ghazi speelde namelijk eerst in de jeugd van Feyenoord waar hij werd weggestuurd. "Tijdens een gesprek zou je horen of je doorging, weg moest of een twijfelgeval was", zegt hij tegenover FunX. "Ik kreeg te horen dat ik een twijfelgeval was. Daar schrok ik wel van. Ik was natuurlijk wel topscoorder van het team samen met Tony Vilhena. Een paar maanden later kreeg ik te horen dat ik weggestuurd zou worden. Toen stortte ik helemaal in. Mijn mentaliteit was niet gericht op topsport."

Via Sparta kwam de buitenspeler alsnog bij Ajax terecht, al zag niet iedereen in zijn omgeving het direct zitten. "Het eerste seizoen had ik wel wat problemen. Ik was niet speelgerechtigd omdat de papieren nog niet in orde waren. Sparta wilde mij namelijk niet laten gaan. In het begin kreeg ik ook veel gezeik hier in de buurt. Dat zijn allemaal Feyenoord-supporters. Mijn vrienden waren eigenlijk ook allemaal voor Feyenoord. Maar ik ben weggestuurd door Feyenoord en later hebben ze zich ook niet meer gemeld. Op school werd ik ook uitgescholden voor 'Jood' en ik moest maar naar Amsterdam."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!