Homepage » Historie & oud-spelers » ''Bij Ajax krijgen de toptalenten veel speeltijd en meer aandacht''

''Bij Ajax krijgen de toptalenten veel speeltijd en meer aandacht''

( 0 reacties)
''Bij Ajax krijgen de toptalenten veel speeltijd en meer aandacht''

Michel Kreek vindt het mooi om te zien hoe Pablo Rosario het nu doet bij PSV. De middenvelder speelde eerst in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam na zijn vertrek bij Almere City terecht. Kreek was toen hoofdjeugdopleiding in Almere.

Rosario is Kreek ontzettend dankbaar. "Uiteindelijk heeft Michel Kreek mijn carrière gered", zei Rosario een aantal weken terug. Kreek blijft bescheiden tijdens een gesprek met Voetbal International. "Haha, dat is natuurlijk hartstikke mooi als Pablo dat zegt. Maar het is te veel eer voor mij, Pablo heeft het natuurlijk zelf gedaan, het is zijn verdienste. Ik heb hem als hoofd opleiding een kans gegeven en PSV heeft een mooie traditie met goede middenvelders."

Kreek legt uit dat Rosario door liesblessures weg moest bij Ajax. "En Pablo werd er ook niet echt gezien als hét toptalent", zegt Kreek. "Bij Ajax krijgen de toptalenten veel speeltijd en meer aandacht. Dat kreeg Pablo toch minder, maar daardoor ontwikkelde hij zich ook minder snel. De stap naar Almere City is daardoor heel goed geweest voor hem. Hij kreeg direct veel speeltijd en daardoor ging hij met grote sprongen vooruit. Die kans had hij bij Ajax denk ik niet zo snel gekregen."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!