Voormalig Ajax-speler kan debuteren voor Wales: ''Fanboy van Bergkamp''

( 0 reacties)
Voormalig Ajax-speler kan debuteren voor Wales: ''Fanboy van Bergkamp''

James Lawrence is geen speler die meteen bij voetbalkenners opkomt, maar hij heeft toch een behoorlijk rijtje clubs achter zich aan. Inmiddels speelt hij bij Anderlecht en hij kan nu zijn debuut maken voor Wales. 

Hij stond bekend als een groot talent en hij doorliep de jeugdopleidingen van Arsenal en Queens Park Rangers. In Nederland speelde hij bij HFC Haarlem, Ajax, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. Hij vertrok vanuit Waalwijk naar Slowakije en bij AS Trencin maakte hij indruk, waardoor hij inmiddels speelt in België. Hij is nu 26 jaar en voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Wales. 

Lwarence maakte dit seizoen vooral indruk aan het begin van het seizoen, toen hij nog in Slowakije voetbalde. Hij speelde met AS Trencin tegen Feyenoord en daar moest de verdediger het opnemen tegen Feyenoord. De voormalig jeugdspeler van Arsenal was altijd al fan van de Engelse club en in die wedstrijd stond hij tegenover zijn idool.

 "Hij was mijn grote held bij Arsenal. Tijdens de wedstrijd kon ik niets tegen hem zeggen, maar na de wedstrijd maakte ik een praatje. Ik wilde hem alleen maar laten weten dat hij mijn idool was vroeger'', vertelt hij in The Independent. Bij Ajax werkte hij met een andere jeugdheld die ook bij Arsenal speelde, namelijk Dennis Bergkamp. "Dat was een unieke ervaring. Ik zat daar als een fanboy, maar gelukkig kon ik mezelf in de hand houden. Ik schudde hem de hand en ik vertelde wat voor geweldige speler hij was."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!