''Cruijff was een van de meest aardige personen, hij sprak met Ajax en hielp me''

( 0 reacties)
''Cruijff was een van de meest aardige personen, hij sprak met Ajax en hielp me''

Bojan Krkic werd in zijn tijd als speler van FC Barcelona aan meerdere clubs verhuurd, maar vond dat lastig. Zo kwam de Spanjaard in 2013 bij Ajax terecht.

"Ik herinner me dat Nederland een moeilijk jaar voor me was", vertelt Bojan tegenover de BBC. "Mijn Engels was niet goed en zij spraken Nederlands. Ik ging naar de training en sprak met niemand. Ze hadden geen Spaanstalige voetballers. Alleen Frank de Boer, maar hij was de trainer. Ik sprak af en toe met hem, maar tijdens de training sprak ik met niemand en ging ik alleen naar huis."

Bojan had wel veel aan Johan Cruijff, met wie hij samenwerkte bij de nationale ploeg van Catalonië. "Hij was een van de meest aardige personen die ik in het voetbal heb ontmoet", meent de Spanjaard. "Voor ik naar Ajax ging sprak ik met hem. Hij sprak met Ajax en hielp me. Hij was erg belangrijk voor me. Hij schreeuwde bijvoorbeeld niet naar me 'je praat tegen Johan Cruijff!' en was heel aardig, met eerlijke gesprekken. Ik voelde me mens als ik met hem sprak."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!