''Van Bommel sloeg me op m'n achterhoofd en deed alles wat God verboden heeft''

( 0 reacties)
''Van Bommel sloeg me op m'n achterhoofd en deed alles wat God verboden heeft''

Rafael van der Vaart besloot ruim een maand geleden een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. Tegenover Voetbal International blikt de linksbenige spelmaker terug op zijn profloopbaan en stelt hij zijn beste Nederlands Elftal samen.

Op het middenveld twijfelt Van der Vaart sterk tussen Mark van Bommel en Nigel de Jong. De oud-voetballer heeft beide internationals hoog zitten, maar kiest in eerste instantie toch voor Van Bommel. "Nigel was de absolute pittbull, samen met Mark. Maar Van Bommel heeft zo'n grootse carrière gehad...", vertelt Van der Vaart.

"Hij heeft zo veel gewonnen en hij was ook echt de leider van het team. Daarom heb ik toch voor hem gekozen", vervolgt Van der Vaart. "Ik heb meerdere keren tegen hem gespeeld, bij PSV-Ajax. Toen deed-ie echt alles wat God verboden heeft. Hij sloeg me op m'n achterhoofd. Als er nu een VAR was geweest, had-ie nooit meer op het veld mogen staan."

Na het oprakelen van oude herinneringen heroverweegt Van der Vaart opeens toch zijn keuze voor Van Bommel. "Laat ik dan tóch maar voor Nigel de Jong kiezen, haha! Dat bedenk ik me nu ineens. Ik kies toch voor Nigel, haha."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›