Veldslag bij duel Ajax: ''Ik dacht echt: er vallen hier zo dadelijk doden''

( 0 reacties)
Veldslag bij duel Ajax: ''Ik dacht echt: er vallen hier zo dadelijk doden''

Cor Lems blikt vandaag in het Algemeen Dagblad terug op de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax uit 1987. De middenvelder ontbrak vanwege een blessure bij ADO Den Haag, maar zag vanaf de hoofdtribune een veldslag ontstaan tussen beide supportersgroepen.

"We hadden toen nog geen idee dat het zo uit de klauwen zou lopen", vertelt Lems in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Serieus: wat ik later die middag zag, heb ik daarna nooit meer gezien. Het was oorlog."

Het liep uit de hand nadat een supporter van ADO Den Haag een Ajax-vlag steelt bij het bezoekersvak. Er wordt met stenen gegooid en de ME besloot het vak met de harde kern van ADO binnen te vallen. "Dat begrijp ik tot op de dag van vandaag niet", zegt Lems. "Je zag hoe duizenden mensen in de verdrukking kwamen. Ik dacht echt: er vallen hier zo dadelijk doden. Angstaanjagend was het."

Uiteindelijk werd de wedstrijd gestaakt en vielen er 25 gewonden. "Ik weet nog dat ik een dag later op de club kwam en er stapels schoenen zag liggen. Die waren allemaal van supporters die in de verdrukking waren gekomen. Op hun sokken zijn ze naar huis gegaan", aldus Lems.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›