Boer blikt terug op Ajax-tijd: ''Die moest je van tevoren platspuiten, hoor''

( 0 reacties)
Boer blikt terug op Ajax-tijd: ''Die moest je van tevoren platspuiten, hoor''

Voormalig Ajax-keeper Diederik Boer was jarenlang wisselkeeper bij de Amsterdammers, maar is momenteel keeper bij PEC Zwolle. Dit jaar is hij op trainingskamp in Spanje en kreeg hij een aantal vragen, waar hij terugblikt op zijn tijd in Amsterdam.

De vraag is of de spelers weleens 'via de regenpijp' het hotel uitgaat om een avondje 'de bloemetjes buiten te zetten'? Boer is van mening dat het erbij hoort. "Het hoort erbij, vind ik. Daar is het toch ook voor, met een paar gasten onaangekondigd het hotel uit en de eerste de beste plaatselijke club in. Dat gebeurt zo vaak en overal. De trainer komt er de volgende dag wel achter als je met kleine oogjes aan het ontbijt verschijnt."

Volgens de 38-jarige sluitpost gaan niet alleen spelers bij clubs uit het rechterrijtje in stappen, ook bij een club als Ajax werd vaak genoeg gestapt. "Bij Ajax gebeurde het ook gewoon. Aan het eind van het trainingskamp. Je kreeg te horen hoe laat je moest vliegen. Prima, dan stap je met een paar man in de taxi en die vraag je naar een leuke tent", vervolgt Boer in gesprek met De Stentor.

Boer was bij Ajax teamgenoot van Nicolai Boilesen en als we hem moeten geloven, was hij als de dood voor vliegen. Het was voor de goalie de meest erge persoon die hij kent. "lk heb bij Ajax Nicolai Boilesen meegemaakt. Die moest je van tevoren platspuiten, hoor. Die kon daar wel twee dagen zenuwachtig over zijn. Extremer heb ik ze niet meegemaakt", besluit Boer.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›