''Zivkovic moest voor straf parkeerwachter spelen op De Toekomst''

( 0 reacties)
''Zivkovic moest voor straf parkeerwachter spelen op De Toekomst''

Richairo Zivkovic vervolgt zijn loopbaan bij het Chinese Changchun Yatai, dat uitkomt op het tweede niveau van China. Een opmerkelijke keuze, vinden Dagblad van het Noorden-verslaggevers William Pomp en Ernst Slagter.

Zivkovic gaat in drie seizoenen acht miljoen euro verdienen. "Meneer wordt er multimiljonair de komende drie seizoenen. Zijn pensioen veiligstellen zeg maar, nadat met KV Oostende weer een mislukking achter zijn naam is komen te staan", steekt Pomp van wal. "Wie had dat nou kunnen denken zes jaar geleden, toen hij op zijn zestiende zijn opwachting maakte tegen Heracles. Een branie uit Hoogezand die ineens de jongste FC Groningen-debutant ooit was."

''Het begon hem een beetje naar de bol te stijgen toen Ajax al heel snel voor hem op de stoep stond. Achteraf té snel. Hij had beter nog een jaartje kunnen rijpen, maar het grote geld lonkte. Ik weet nog dat ik dat seizoen een wedstrijd van FC Emmen bijwoonde tegen Jong Ajax. Stond er zo'n heel opvallende, peperdure, matrode Mercedes op de parkeerplaats. Van Richairo. Dat tekende wel een beetje de staat waarin hij op dat moment verkeerde. Wegens herhaaldelijk te laat komen moest hij van Frank de Boer voor straf zelfs een tijdje parkeerwachter spelen op De Toekomst.''

"Maar zo snel als Zivkovic kwam, verdween hij ook weer uit de schijnwerpers. En nu raakt hij dus helemaal uit beeld. Misschien is dat het. Het onbevredigende gevoel dat ons een speciale voetballer is onthouden. Eentje van eigen bodem nota bene. Het is niet anders. Ik gun Zivkovic die gouden bergen van harte. Meen ik echt. En hij is nog steeds pas 22, hè? Misschien verveelt hij zich kapot in China en drijft de liefde voor de bal hem op tijd terug naar de Europese velden", aldus Slagter.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!