''Ik heb Neres ook gewaarschuwd voor het uitgaansleven, haha''

( 0 reacties)
''Ik heb Neres ook gewaarschuwd voor het uitgaansleven, haha''

David Neres maakte een fantastische indruk in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Daarna scoorde hij nog tweemaal tegen Fortuna Sittard én werd de Ajacied opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië.

"Ik heb gekeken vanuit Brazilië", zegt oud-Ajacied Wamberto, die Neres begeleidde na zijn komst naar Ajax, in De Telegraaf. "Hij heeft het echt heel goed gedaan. Het was ook nog eens zijn eerste doelpunt in de Champions League. Hopelijk groeit hij nu verder."

Wamberto merkte dat Neres het in het begin lastig had. "David moest heel erg wennen aan de taal, het weer en het Ajax-systeem. Dat laatste is heel anders dan bij de clubs in Brazilië. Bij Ajax moet je als vleugelspeler veel meer bewegen zonder bal. Ik heb hem ook gewaarschuwd voor het uitgaansleven in Amsterdam, haha. Een gevaarlijke plek voor spelers, met al die discotheken. Maar David is een goede jongen, die alleen af en toe een hapje gaat eten in de stad", aldus de Braziliaan.

De oud-Ajacied verwacht niet dat de top van Neres bij Ajax ligt. "Als David geconcentreerd blijft, kan hij de Europese top halen", voorspelt Wamberto. "Daar ligt zijn grootste uitdaging. In de Champions League is hij enorm geconcentreerd, maar dat moet hij ook in de Eredivisie laten zien tegen bijvoorbeeld ADO Den Haag. Als hij zo blijft spelen als tegen Real Madrid, kan hij een heel goede speler worden voor Brazilië."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!