Voormalig Ajax-talent: ''Denk niet dat ik doorbreek bij Chelsea''

( 0 reacties)
Voormalig Ajax-talent: ''Denk niet dat ik doorbreek bij Chelsea''

Juan Familia-Castillo speelde jarenlang in de jeugd van Ajax, maar verruilde in 2016 de Amsterdammers in voor het Engelse Chelsea. Volgens de inmiddels 19-jarige verdediger een slechte keuze.

"Ik had verschillende keuzes", legt Familia-Castillo uit in de podcasten met Petersen van FC Afkicken. "Ik kon bij Ajax blijven als ik wilde, maar ik kon naar verschillende clubs. Ik kreeg toen het advies dat ik moest kijken waar ik me binnen nu en drie jaar het beste kon ontwikkelen. Als je dan kijkt naar Engeland, dan zie je toch dat Chelsea de meeste prijzen pakt en de beste jeugd heeft."

Spijt heeft de jeugdinternational van Oranje niet. "Ik kon me wel goed ontwikkelen bij Ajax", zegt hij. "Maar in Engeland speel je tegen betere spelers, alles is wat groter." Toch verwacht Familia-Castillo niet dat hij straks in het eerste elftal van Chelsea staat. "Door wat ik de afgelopen jaren heb gezien en meegekregen, denk ik niet dat ik doorbreek bij Chelsea. Als je als jeugdspeler binnenkomt, blijf je dat altijd."

"Als een club jou koopt, dan zien ze je echt als een speler van het eerste. Dat wil niet zeggen dat je niet goed genoeg bent, maar het past niet bij de club. Er zijn genoeg manieren om er alsnog te komen. En als je Ajax en Chelsea op je CV hebt staan, werkt dat ook in je voordeel", beseft Familia-Castillo zich.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!