Voormalig Ajacied hakt knoop door en verkiest Chili boven Nederland

( 0 reacties)
Voormalig Ajacied hakt knoop door en verkiest Chili boven Nederland

Giovanni de la Vega heeft de knoop doorgehakt en gaat definitief voor Chili spelen. De voormalig Ajacied die afgelopen zomer de overstap maakte naar FC Utrecht, speelde jeugdinterlands voor zowel Nederland als Chili. Maar heeft nu dus definitief voor de Zuid-Amerikanen gekozen.

De O21 van Chili speelt aankomende zomer op het befaamde jeugdtoernooi van Toulon en daar heeft De la Vega nu zijn pijlen op gericht. "Mijn keuze is gemaakt: ik wil voor Chili spelen en niet voor Nederland", laat hij weten aan CDF. De jeugdinternational is er naar eigen zeggen klaar voor. "Ik voel me goed, ik heb het vertrouwen van mijn trainer en ik ben fit."

In 2017 bedankte De la Vega nog voor Chili toen het jeugd-WK op de rol stond. Daarna werd hij niet meer geselecteerd. "Toen zat ik met Ajax in een belangrijke fase van het seizoen. Het was absoluut geen definitieve afzegging", verklaart de geboren Amsterdammer. "Ik heb nog een brief geschreven aan de Chileense bond om het uit te leggen. Helaas heb ik tot op heden geen reactie gehad."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›