Ajacied vertrok vlak voor CL-succes: ''Natuurlijk denk je daar wel aan''

0
Ajacied vertrok vlak voor CL-succes: ''Natuurlijk denk je daar wel aan''

Justin Kluivert kijkt niet met spijt terug op zijn transfer van Ajax naar AS Roma. "Mensen mogen dat denken", zegt hij over mensen die suggereren dat hij liever nog bij Ajax had gespeeld. "Maar dat is niet zo."
 
Als voornaamste reden haalt hij aan dat het algehele niveau in de Serie A een stuk hoger ligt dan in de Eredivisie. Dat merkte hij bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen de hekkensluiter, Chievo Verona. "Het werd een gevecht, zij hadden echt een tactisch plan zoals eigenlijk alle clubs in de Serie A dat wel hebben. Dat was in Nederland vaak anders. Daar wonnen we met Ajax toch vaak het grootste deel van de wedstrijden bijna op halve kracht", zo legt Kluivert uit in gesprek met het Algemeen Dagblad.
 
De buitenspeler heeft vol bewondering naar zijn voormalig ploeggenoten gekeken. "Ik ben enorm blij voor de jongens, ik gun iedereen het beste. Het is prachtig dat Ajax in Europa presteert. En uiteraard denk je heus weleens dat je daar zelf ook tussen had kunnen lopen. Maar AS Roma was ook bijna kwartfinalist. Wij vlogen eruit tegen FC Porto. Ik ben een bepaalde weg ingeslagen en daar heb ik totaal geen spijt van."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›