''Ajax had met dit materiaal al kampioen moeten zijn''

0
''Ajax had met dit materiaal al kampioen moeten zijn''

Johnny Rep scoorde in 1973 namens Ajax in de Champions League-finale. De oud-speler van de Amsterdammers is onder de indruk van het huidige Ajax, dat volgens hem meerdere smaakmakers heeft.

"Dan moet ik allereerst de creatieve jongens noemen, natuurlijk", zegt Rep in gesprek met De Telegraaf. "Dusan Tadic doet het uitstekend. Kijk maar naar zijn statistieken. En ook voor Hakim Ziyech, natuurlijk Frenkie de Jong en Donny van de Beek kom ik naar het stadion."

"Matthijs de Ligt is in mijn ogen de echte leider en die linksback Nico Tagliafico kan er ook wat van", vervolgt de oud-Ajacied. "Het is gewoon een heerlijk elftal om naar te kijken. Het is jammer dat ze in de competitie steken hebben laten vallen, want ze hadden met dit materiaal natuurlijk al kampioen moeten zijn."

Rep weet niet of het huidige Ajax kan tippen aan het team van de jaren zeventig. "Ik vind ze wel ontzettend goed, maar ze vergelijken met een ploeg die drie Europa Cups op rij veroverde, gaat wat ver. Destijds bleef een selectie ook veel langer bij elkaar. Als voetballiefhebber vind ik het jammer dat het huidige elftal na dit seizoen uit elkaar valt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Thursday 13 May 2021
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›