De Jong ziet ploeggenoten landskampioen worden na penalty's

Siem de Jong is kampioen geworden in Australië. De middenvelder zag zijn ploeggenoten gelijkspelen tegen Perth Glory en daarom moesten strafschoppen de titelstrijd beslissen.

De Australische competitie wordt elk seizoen beslist via play-offs. Perth Glory dat in de competitie acht punten meer dan Sydney FC, maar met de afsluiting van het seizoen tellen die punten niet meer. Sydney was in de halve finale overtuigend met 6-1 te sterk voor Melbourne Victory, terwijl Perth Glory na penalty's won van Adelaide United.

De finale stond zondag op het programma en dat werd een zinderend duel vol spanning. De club hielden elkaar de gehele wedstrijd en verlenging in evenwicht en daarom moesten er strafschoppen genomen worden om het kampioenschap te beslissen. Perth Glory miste zijn tweede en derde strafschop, waardoor Reza Ghoochannejhad voor de beslissing kon zorgen: 1-4.

Siem de Jong begon de finale in de basis, maar na 78 minuten werd hij naar de kant gehaald. De middenvelder zag zijn ploeggenoten daarna dus wel winnen na strafschoppen en dat betekent dat hij inmiddels vijf keer kampioen is geworden. De voetballer scoorde dit seizoen vier doelpunten voor de Australiërs.

???????????? 2019 CHAMPIONS!!#SydneyIsSkyBlue #ComeWithUs #FeelTheFinals #ALeagueGF pic.twitter.com/WT1bmuLclN