Eredivisie-clubs leggen wedstrijd minuut stil als statement tegen racisme ''Ajax is hard op weg het Bayern München van Nederland te worden'' Ten Hag roemt 'wervelend' Ajax: ''Dat is moeilijk te verdedigen'' BREAKING | Ajax hekelt uitspraken van UEFA en stapt naar CAS VIDEO | Samenvatting: Sierhuis helpt Jong Oranje aan nipte zege

Oud-Ajacied (34) beëindigt carrière en krijgt bestuurlijke functie

( 0 reacties)
Oud-Ajacied (34) beëindigt carrière en krijgt bestuurlijke functie

Niki Zimling heeft besloten om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. De oud-Ajacied houdt het na 16 jaar profvoetbal voor gezien en gaat als sportief directeur aan de slag bij Kolding IF. 

De laatste twee seizoenen was Zimling nog als profvoetballer actief bij SönderjyskE. Het afgelopen seizoen kwam hij bovendien nog 18 keer in actie namens de Deense club. Desalniettemin houdt Zimling het voor gezien en jaagt hij een carrière op bestuurlijk vlak na.

Tweedeklasser Kolding IF wist Zimling te strikken voor de functie van sportief directeur. "Ik heb heel wat ervaring in het voetbal na een lange carrière in Denemarken, maar ook in het buitenland en bij de nationale ploeg. Die ervaring kan ik nu meenemen in mijn nieuwe functie", laat Zimling weten op de website van zijn nieuwe club.

De inmiddels 34-jarige oud-voetballer kan terugkijken op een mooie carrière. Tussen 2014 en 2015 stond hij bovendien één seizoen onder contract bij Ajax. Zijn dienstverband in Amsterdam bleek geen succes. De Deens international kwam slechts 12 keer in actie. Naast Ajax kwam Zimling in het verleden ook uit voor onder meer N.E.C. Nijmegen, Udinese en FSV Mainz 05. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 23 november 2019
19:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›