Kluivert: ''Vond het moeilijk om dat bij Ajax te vertellen''

( 0 reacties)
Kluivert: ''Vond het moeilijk om dat bij Ajax te vertellen''

Patrick Kluivert is bezig aan een opvallende loopbaan na zijn actieve voetbalcarrière. Hij werkte bij Paris Saint-Germain, maar ook op plekken als Curaçao en nu in Kameroen, waar hij samen met Clarence Seedorf de nationale ploeg onder zijn hoede heeft. Ajax ontbreekt in zijn rijtje.

"In de zomer van 2016 zou ik jeugdtrainer bij Ajax worden, van Onder-19", vertelt Kluivert in gesprek met Voetbal International. "Had ik heel veel zin in. Totdat ik een belletje uit Parijs kreeg. Iedereen was verrast door mijn aanstelling bij Paris Saint-Germain, inclusief ikzelf. Het was een kans die ik niet kon laten lopen."

Kluivert moest Ajax inlichten over zijn besluit. "Ik vond het moeilijk bij Ajax te vertellen dat ik afzag van mijn functie als jeugdtrainer. Ik bedoel: het is en blijft mijn club. Aan de slag gaan met het hoogste jeugdteam was een prachtige uitdaging. Maar tegen de functie van technisch directeur bij een internationale topclub als PSG kon ik geen nee zeggen."

De oud-spits van Ajax snapt dat de Franse topclub bij hem uitkwam. "PSG wilde de Ajax-filosofie doorvoeren in de club, met meer aandacht voor het opleiden van eigen jeugd. Dat is een langdurig en ingrijpend proces: de hele structuur van de jeugdtak moest veranderd worden. Dat leek me een geweldige uitdaging, maar binnen een jaartje lukt dat natuurlijk niet", aldus Kluivert, die na een jaar alweer moest vertrekken uit Parijs.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›