Cerny: ''Wat ik miste in mijn periode bij Ajax was vertrouwen''

( 0 reacties)
Cerny: ''Wat ik miste in mijn periode bij Ajax was vertrouwen''

Václav Cerný tekende begin deze week een driejarig contract bij FC Utrecht met de optie voor nóg een jaar. De aanvaller wil meer speelminuten maken dan in zijn periode bij Ajax. 

De buitenspeler werd bij Ajax gezien als een groot talent, maar door blessures en de moordende concurrentie wist hij in de hoofdmacht nooit een onomstreden speler te worden. Bij zijn nieuwe club wil hij zo snel mogelijk minuten maken. ''Ik kijk er echt naar uit om weer elke week op goed niveau te spelen. Daarom wilde ik per se naar deze club. Met mijn ploeggenoten wil ik ervoor zorgen dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan'', zegt hij in het Algemeen Dagblad

De aanvaller speelde in Amsterdam redelijk veel wedstrijden, maar dat was vooral in het beloftenteam. ''Wat ik miste in mijn periode bij Ajax was vertrouwen. Dat vertrouwen voelde ik wel meteen toen ik sprak met John van den Brom en Jordy Zuidam. Dat was een belangrijke reden om voor FC Utrecht te kiezen. Ik had behoorlijk wat opties, maar wilde per se hierheen'', vertelt de buitenspeler, die zin heeft om in De Galgenwaard te spelen.

Hij heeft meerdere keren in het stadion gespeeld tegen de Domstedelingen en hij raakte onder de indruk van de fans. ''Iedere voetballer voelt zich sterker wanneer hij gesteund wordt door fanatieke supporters. Prachtig dat ik dit straks elke thuiswedstrijd mag ervaren. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint'', vertelt Cerný positief. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 oktober 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›