Bergwijn geeft Ajax trap na bij transfer naar Tottenham Hotspur Versterking voor Ajax? ''Inmiddels officieel bod uitgebracht'' 'Ajax weigert Tadic deze winter aan FC Barcelona te verhuren' 'Chelsea wil Ziyech naar Londen halen: ook bij Man United in beeld' Kritiek op Gravenberch: ''De achtervolging was ook heel traag''

''Onze carrières mogen niet afhangen van elkaars beslissing''

( 0 reacties)
''Onze carrières mogen niet afhangen van elkaars beslissing''

Matthijs de Ligt tekende deze week bij Juventus. De van Ajax overgekomen verdediger stond maandenlang op voorpagina's van sportkranten in Nederland, Frankrijk, Spanje en Italië.

"Al heel lang moet ik lachen om zulke berichten, maar je wordt er op een gegeven moment ook moe van. Iedere dag was er wel iets. Ineens was zelfs mijn vader te dik waarom een club (Manchester United) me niet zou willen. Dan denk je wel: kom op man…Ik ben van nature nuchter, maar op een gegeven moment wordt het wel irritant", aldus De Ligt in gesprek met Voetbal International.

Volgens De Ligt heeft hij niet voor het geld gekozen. "Geld speelde bij mijn keuze geen enkele rol. Iedereen die mij kent, weet dat ook. Mino is mijn zaakwaarnemer, hij gaat over de zakelijke kant, maar dat kwam pas nadat mijn sportieve keuze was gemaakt. Geld is nooit leidend geweest. Iedereen mag zijn mening hebben, die zal ik respecteren, maar er werden wel heel makkelijk dingen geroepen."

De Ligt heeft ook met Frenkie de Jong over zijn toekomst gesproken. "Frenkie en ik hebben het er vaak over gehad wat we zouden gaan doen. We zijn heel transparant naar elkaar geweest. Het was hartstikke mooi geweest als we samen hadden gespeeld, alleen onze carrières mogen niet afhangen van elkaars beslissing. Ieder heeft zijn eigen carrière."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›