'Onana krijgt er zes om de oren: hoor je niemand over''

Kostas Lamprou vertrok afgelopen zomer bij Ajax. De reservedoelman van de Amsterdammers kreeg in de hoofdstad met de nodige kritiek te maken en daar baalt hij van. Na afloop van het 4-4 gelijke spel tegen SC Heerenveen was Lamprou de gebeten hond.

"Ik ben eerlijk: dat wás ook geen goede wedstrijd", blikt de Griekse sluitpost terug in gesprek met Voetbal International. "Ik heb de beelden teruggekeken, ik had er twee van de vier moeten hebben. Maar ik vond de enorme kritiek onterecht. Volgens mij speelde niemand van ons die dag goed, toch? Nee, het was allemaal de schuld van Lamprou, Onana had die ballen wél gepakt."

Lamprou snapt wel hoe het werkt. "Als ik speelde in plaats van Andre, was ik de abnormale factor in de opstelling, ik hoorde daar in de ogen van velen niet thuis", meent hij. "Dus wordt er anders naar je gekeken. In de 93ste minuut red ik een-op-een met Arber Zeneli: hoor je niemand over. Een week later krijgt Andre er bij Feyenoord zes om zijn oren: hoor je niemand over."

"Ik ben altijd een makkelijk slachtoffer, al mijn hele carrière", vervolgt Lamprou. "Ik heb ermee leren leven dat ik ál-tijd kritiek zal krijgen en ál-tijd twee of drie keer zo hard moet werken om dingen af te dwingen. Natuurlijk is dat pijnlijk, maar soms denk ik ook: Fuck it, laat maar gaan. Ik heb toch maar mooi bij Ajax en Feyenoord mogen keepen. Ik geloof in mezelf. En mensen met wie ik dagelijks werk, hebben me hoog zitten. Dat telt."

Lamprou genoot daarom van zijn tijd in Amsterdam. "Ik kwam als jochie naar Nederland om bij Ajax te spelen, maar uiteindelijk heb ik er zo'n rare omweg van dertien jaar voor nodig gehad om die droom waar te maken. Ik ben zó superblij en supertrots dat ik alsnog dat shirt heb mogen aantrekken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand