''Dan moet je die wedstrijd met twee vingers in de neus winnen''

0
''Dan moet je die wedstrijd met twee vingers in de neus winnen''

Ajax speelt dinsdagavond de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League tegen APOEL Nicosia. Rafael van der Vaart kent de trainer van de Cyprioten, Thomas Doll, goed. Beiden werkten samen bij Hamburger SV.

"Ik heb nog steeds contact met hem", zegt Van der Vaart in gesprek met de NOS. "Het is een fenomenale vent, maar ook een goede trainer. Hij weet spelers te prikkelen en te raken op een heel enthousiaste manier."

Volgens de oud-Ajacied brengt de Duitse oefenmeester spelers naar een hoger niveau. "Hij is een coach voor wie je als speler door het vuur gaat. Hij is iemand die echt binnenkomt, met een beetje Amsterdamse bluf eigenlijk. Hij stond bij HSV ook altijd met de borst vooruit langs de lijn. Ook al stonden we met 4-0 achter."

Toch is Van der Vaart duidelijk over de wedstrijd van vanavond. "Ik kan er wel een lang verhaal van maken, maar ik heb daar eigenlijk weinig zicht op. De Cypriotische competitie laat ik weleens aan me voorbijgaan. Maar ik kan kort zijn: als je de halve finales van de Champions League hebt gehaald, dan moet je die wedstrijd met twee vingers in de neus winnen", aldus de analist.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›