Eiting hoopt op basisplaats tegen PSV: ''Veldbezetting beter met mij'' Kritiek op keuzes Ten Hag: ''Je hebt niet zoveel aan hem'' VIDEO | Samenvatting: Zwak Ajax verliest bij FC Groningen OFFICIEEL | Ajax stuurt Bandé tijdelijk naar Zwitserland Ten Hag eerlijk: ''De beste fase van ons kwam toen hij gewisseld was''

''Je koopt een speler niet voor zoveel om hem niet te laten spelen''

( 0 reacties)
''Je koopt een speler niet voor zoveel om hem niet te laten spelen''

Kenneth Perez denkt dat Frenkie de Jong op termijn zeker gaat slagen bij FC Barcelona. Volgens de analist is het belangrijk dat het snel gaat klikken met Lionel Messi.

"Op termijn gaat hij de positie van Busquets overnemen. De komende tijd moet hij zijn positie zien te vinden bij Barcelona, wat ook niet makkelijk is", zegt Perez bij Goedemorgen Oranje op FOX Sports. "Arthur en Rakitic zijn ook geweldige spelers. Ze hebben ook nog een paar nieuwe spelers, maar je koopt een speler niet voor zoveel geld om hem niet te laten spelen, dus er zijn genoeg mogelijkheden en kansen. Die moet hij zien te pakken. Hij moet zorgen dat hij goed samenspeelt met Messi."

Tafelgenoot Hans Kraay jr. denkt dat De Jong nog moet wennen. "Het is een megaomschakeling voor hem, want Barcelona speelt met Busquets met de punt naar achter en twee aanvallende middenvelders. Bij Ajax moest hij de bal halen tussen Tagliafico en Blind. Als hij bij Ajax de bal kreeg, had hij zeven mensen voor zich. Bij Barcelona zág hij die zeven spelers als hij de bal kreeg. Daar krijgt hij de bal en heeft hij er nog maar drie voor zich. Dan wordt het lastig."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 2 februari 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›