Bordalás beseft: ''Ajax is nog steeds favoriet, zonder twijfel'' Van Basten: ''Die scheidsrechter is echt een koekenbakker'' Deyverson reageert: ''Ze gooiden iets heel hard tegen me aan'' Babel baalt: ''Ik was niet per sé onder de indruk van Getafe'' Ajax verliest in Spanje: ''Dat heeft niets met Getafe te maken''

De Ligt: ''Kijk nu naar Ajax, Álvarez speelt niet als verdediger''

( 0 reacties)
De Ligt: ''Kijk nu naar Ajax, Álvarez speelt niet als verdediger''

Matthijs de Ligt heeft zijn eerste weken bij Juventus achter de rug. De verdediger, die overkwam van Ajax, kreeg bij de Italiaanse topclub al snel een basisplaats, maar ook te maken met kritiek.

"Wennen in een nieuwe voetbalomgeving hoort erbij, voor elke speler, maar het is voor een centrale verdediger misschien wel extra lastig", vertelt De Ligt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Als middenvelder of aanvaller kun je meer je momenten kiezen, maar als verdediger kan één moment van onoplettendheid al direct een tegendoelpunt betekenen."

De Ligt had daarom een aanpassingsperiode nodig. "En dan speel je als verdediger automatisch een slechte wedstrijd. Daarom hebben verdedigers ook vaak wat langer nodig bij een nieuwe club om zich te settelen", aldus de verdediger, die zich spiegelt aan Ajax.

"Kijk nu maar naar Ajax", geeft hij aan. "Edson Álvarez is ook gehaald als centrale verdediger, maar hij speelt nu niet op die plek. Met een keeper heeft de centrale verdediger toch de meeste verantwoordelijkheid."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 9 februari 2020
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›