'Fysiek wonder' De Jong doet FC Barcelona-staf versteld staan

0
'Fysiek wonder' De Jong doet FC Barcelona-staf versteld staan

Frenkie de Jong heeft in korte tijd een onuitwisbare indruk achtergelaten bij FC Barcelona. Niet alleen voetballend maar ook op fysiek gebied is de oud-Ajacied van grote waarde voor de Catalanen.

Volgens berekeningen van het Spaanse AS Diario legt De Jong op de trainingen van FC Barcelona van alle spelers de meeste meters af. De cijfers van de Oranje-international zijn zelfs zo goed dat hij volgens de Spaanse krant op de Olympische Spelen aan middellange en lange afstandwedstrijden mee zou kunnen doen. 

Ook tijdens wedstrijden imponeert De Jong. De middenvelder maakt de meeste kilometers, komt het vaakst in balbezit en komt bovendien in alle zones op het voetbalveld. Waar Ivan Rakitic en Sergio Busquets voorheen indruk maakten op deze gebieden, zijn zij inmiddels voorbijgestreefd door De Jong.

Ook binnen de technische staf van FC Barcelona zijn ze onder de indruk van de fysieke kwaliteiten van De Jong. "Het lijkt misschien niet zo, maar hij is een fysiek wonder, een beest", zegt een anoniem staflid.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›