''De Ligt durft alleen nog maar passes over drie meter te geven''

0
''De Ligt durft alleen nog maar passes over drie meter te geven''

Matthijs de Ligt kende zondag niet zijn meest gelukkige wedstrijd voor Oranje. De Juventus-verdediger oogde onzeker en had het moeilijk tegen de Wit-Russische verdedigers. 

"Hij had de laatste wedstrijd wel heel veel moeite", constateert Wim Kieft bij Veronica Inside. "Dat was niet normaal. Hij maaide eens over de bal heen en moest heel veel op kracht corrigeren. Die is even de weg kwijt." 

"Hoe is dat nou mogelijk, denk ik dan", valt René van der Gijp zijn collega in de rede. "Hij is onzeker geworden door zijn eigen prestaties. Hij raakt op een gegeven moment de bal kwijt en dan wordt hij heel nerveus. Hij had er gewoon achter blijven staan en dan gebeurt er niks. Ik vind dat heel bijzonder."

"Van Dijk legt de ballen regelmatig over een meter of veertig op de stropdas, maar De Ligt durft alleen nog maar passes over drie meter te geven", vervolgt 'Gijp', die bijval krijgt van Kieft. "De vanzelfsprekendheid is weg. Dat heeft ook met vertrouwen en gevoel te maken. Daarbij komt nog de druk - iedereen lult over je. Dan ben je ineens toch een twintigjarige jongen." 

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›