''Niet alleen dieptepunt in mijn carrière, maar in mijn hele leven''

0
''Niet alleen dieptepunt in mijn carrière, maar in mijn hele leven''

De EK-kwalificatiewedstrijd van Engeland bij Bulgarije leverde op het veld weinig problemen op voor Engeland, dat met 0-6 won. Het treffen werd echter ontsierd door racisme. Voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo vindt dat zeer pijnlijk.

"Mensen die dit nooit hebben meegemaakt, weten niet hoe vernederend dit is, weten niet dat het door merg en been gaat", zegt Menzo in gesprek met De Telegraaf. De oud-doelman, die inmiddels trainer is van het Chinese Beijing Sinobo Guoan, leeft met de spelers van Engeland mee.

"Je hoort mensen die totaal niet weten waarover ze praten weleens zeggen dat donkere spelers er ook sterker uit kunnen komen. Dat is echt een ongelooflijke dooddoener, want niemand die tot in het diepste van zijn ziel wordt gekrenkt, komt daar sterker uit", meent Menzo. "Je kunt je er hooguit tegen wapenen, omdat je verder moet. Het racisme dat ik over me heb heen gekregen, is niet alleen een dieptepunt in mijn carrière, maar in mijn hele leven."

Menzo is benieuwd of het racisme ooit stopt. "Waar de grens van het toelaatbare ligt, bepaalt de UEFA. Laat duidelijk zijn dat niet het hele voetbal is verziekt. Het betreft een kleine groep die het nu wellicht voor heel Bulgarije heeft verpest. Zoals ook de groepen hooligans die een spoor van vernieling aanrichten vaak uit enkele tientallen gekken – anders kan ik ze niet noemen – bestaan. Maar genoeg is genoeg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 17 januari 2021
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›